10. februar 2010 Astrid Maria

En ny slags nyhedsformidling

I december skrev dSeneste om en ny form for nyhedsformidling på nettet, og nu har jeg så endelig også fået kigget lidt på sagerne. The New York Times og The Washington Post har indgået et samarbejde med Ruperts arvefjende no. 1, Google. Det er stadig et labsprojekt, og det bærer navnet Living Stories.
Living Stories sætter fokus på større nyhedssager, og giver både brugeren mulighed for at sikre sig et hurtigt overblik i en sag, men også gå i dybden med de forskellige vinkler og historier om emnet.

Forsiden på Living Stories

Vælger man et emne, eksempelvis politikkerne omkring global opvarming, får man sig både et kort opsummering af sagen, og en tidslinje(!). Det er sgu’ da vejen frem. Da Mette Voss og jeg fik lov at dele vores tanker om god onlinejournalistik på New Media Days 2009, var det netop det, vi savnede. For hvis jeg nu havde været på Tenerife en uges tid og cykle, kom hjem og gerne ville vide noget om, hvordan det går med Gade i Forsvarsministeriet, jaeh så ser det sådan her ud på ekstrabladet.dk. Og det er ikke overblikket, der sejrer her.

En tilfældig artikel om noget, vi gerne vil vide mere om.

En “Se også”-boks er jo på sin vis god nok. Men den giver ikke et tidsmæssigt overblik af en historie, medmindre der, som hos Politiken, er datoer på. Men den med overblikket har de altså fanget hos Google/The New York Times/The Washington Post. Det er sååå lækkert. Og tidslinje. Tillad dig selv at nyde synet af denne smukke og superpædagogiske tidslinje:

Super god måde at fortælle historiens forløb på. Det er forståeligt og det er ikke svært.

Noget andet ret smart ved Living Stories er url’erne. Et emne – en url. Det vil sige, at selvom opdateringer kommer til er det stadig den samme url, du skal bruge, når du vil opdateres om global opvarmning.

Tilbage er der kun at håbe på, at danske netmedier vil lade sig inspirere og fortælle langtidsholdbare historier, der er til at forstå.

Tagged: , , , , , , , , ,

About the Author

Astrid Maria onlinejournalist, begejstret for gode fortællinger, Mac-glad, gammelsulten og superbruger af Tørsleffs grønne syltebog.
 • Jeg venter også på, at et (dansk) medie begynder at producere journalistik (kke avisartikler) til nettet. Living Stories er interessant, men ikke særligt tilgængeligt/convenient for gennemsnitsbrugeren. Endnu.

  • Astrid Maria

   Ja, at danske medier begynder at producere indhold, som er på internettets præmisser i stedet for på avisens eller tv’ets, bliver det først rigtig interessant. Og ja, man skal vide at stoffet er der, før man kigger forbi Living Stories. Man kan håbe på, at det på længere sigt bliver en integreret del af medierne.

 • Jørgen Rudbeck

  Når de danske websider får øjnene op får nettets egentlige muligheder, kunne http://www.dipity.com være et godt sted at starte. Du kender det sikkert, men det er nu stadig en fin form for tidslinje, som jeg endnu ikke har set indlejret eller kopieret andre steder.

  • Astrid Maria

   Ej, sejt. Det kendte jeg ikke. Det ser rigtig spændende ud. Tak for tippet.

Kontakt mig!

Send mig en mail, eller ring! Jeg glæder mig til at høre fra dig.