• http://www.mardahl.dk Karen Mardahl

    Jeg foretrækker også en byline for at sikre at der er en person bag, og ikke en “papermill” type skribent. OK, måske kan The Economist slippe afsted med hvad de gør fordi de er en brand og en autoritet af en slags. Men random artikler man falder over på webben, især via Twitter, skal have et eller andet afsender før jeg kan stole på det, og før jeg videresender det med min insinuerede godkendelse. Jeg har videresendt artikler der kommer fra anonyme forfatter eller fra ret anonyme sites. Jeg bliver altid så flov bagefter. Hvorfor glemte jeg at tjekke på lige den artikel? Måske blev jeg grebet af emnet. Men jeg synes vi har en kæde: den oprindelige forfatter og så alle dem der deler den. Jeg kan ikke lade være med at vægte kvaliteten eller vigtigheden på basis af de mennesker der rører den artikel på den ene eller den anden måde.

  • Astrid Maria Bigoni

    Jeg er helt enig. Det er ikke kun journalistens og mediets troværdighed. Det handler i høj grad også om min troværdighed, når jeg deler et link. Men det handler også om tredjepartsindhold.
    Et medie som Ritzau burde for eksempel blive meget bedre til at sikre, at deres telegrammer ikke indeholder stavefejl og den slags, fordi telegrammerne ender på netaviser i hele landet. Og ofte bliver de publiceret automatisk uden korrektur. Men læserne bliver sjældent sure på Ritzau. Det er netmediet, der får ridser i troværdighedslakken.