23. februar 2012 Astrid Maria Bigoni

Ucensurede billeder fra Syrien, et kort til at tegne på og et par andre links

Jeg får tygget mig igennem en del artikler for tiden. Sådan går det som regel: når jeg burde læse pensumtekster, ender jeg med at trawle blogs. Og ja, til dem af jer, der ikke ved det, er jeg startet på en kandidatuddannelse i journalistik. Men mere om det en anden gang. Det kan være, at nogle af linkene herunder, kan være inspiration til andre.

Syrien og YouTube

Jeg har for nylig begyndt at læse Zeynep Tufekcis blog Tecnosociology. Hun skriver rigtig interessante blogindlæg om hvad der sker, når teknologi møder kulturer, samfund, sociale bevægelser, mm. Forleden skrev hun et indlæg om de billeder, der kommer ud fra Syrien. Hun giver ingen svar, men stiller mange interessante spørgsmål.

Læs The Syrian Uprising will be Live-Streamed: Youtube & The Surveillance Revolution

Tegn på et Google Map

På Sketchmap.co.uk kan man lynhurtigt tegne på et Google Map. Man skal ikke logge ind og det er lynhurtigt at dele kortet, når man er færdig. Google Map har vist allerede nogle af funktionerne, men som jeg husker det, kan det hurtigt blive noget rod. Via Google Maps Mania

Og nu vi er ved kort, er Twitter Friends Map en simpel måde at få vist, hvor de folk, man følger på Twitter opholder sig. Via Brain Picker.

 The New York Times og Facebook

Liz Heron er Social Media Editor hos The New York Times (og værd at følge på Facebook). I denne artikel på Journalism.co.uk kommer hun med The New York Times bud på, hvordan man kan blive sociale medier til et dybere engagement end blot likes. Det er ikke revolutionerende læsning, men stadig nogle fine pointer.

Læs Seven ways the New York Times is using social media for ‘deeper’ engagement

 

Tagged: , , , , ,

Kontakt mig!

Send mig en mail, eller ring! Jeg glæder mig til at høre fra dig.