2. juli 2012 Astrid Maria Bigoni

London, eksamen og kollisioner

Bloggen har ligget stille længe. Og det føles som utrolig lang tid siden, at jeg var i Berlin til Re:publica i starten af maj. Men tiden er siden da blevet helt fyldt ud med eksamener på Cand.public-studiet på SDU. Sammen med min makker skrev jeg om Anonymous’ hacks kan betegnes som digital civil ulydighed. Det var en rigtig interessant opgave at lave – både fordi det handlede om et så diffust fænomen som Anonymous, men især også fordi vi i litteraturen til emnet gang på gang stødte den grundlæggende konflikt, der opstår, når nye digitale verdener kolliderer med traditionelle værdier.

Den konflikt har mange ansigter. I opgaven handlede det blandt andet om, hvordan den grundlæggende hackerpræmis om, at information skal være tilgængeligt for alle, kolliderer med tanker om privacy.

Flytter sgu’ til London

Lige præcis den konflikt mellem det analoge og det digitale er noget af det, der interesserer mig allermest for tiden. Derfor er jeg også sindssygt glad for at være kommet ind på en masteruddannelse i digital sociologi på Goldsmiths University i London. Her er det planen, at jeg skal blive meget klogere på digitale gruppedynamikker og forhåbentlig også kunne være medvirke til at debatten bliver lidt mere nuanceret. Jeg glæder mig i øvrigt også helt vildt meget til at opleve London, et andet medielandskab og det at bo i et andet land. Hvis bloggen på et tidspunkt skifter sprog, håber jeg, at du stadig hænger på.

Et væltet hegn og en debat om fotografier

Tilbage til ovennævnte konflikt: I torsdags væltede Jacob Packert et hegn på Roskilde Festival og tog et billede af det. ekstrabladet.dk bragte, med Jacobs tilladelse, billedet på nettet. På Twitter skabte det en del debat om, hvorvidt Jacob havde gjort det rigtige ved at lade ekstrabladet.dk bruge billedet uden honorar. Du kan se en del af debatten på Storify. Debatten var hverken køn eller nuanceret – og jeg stod personligt helt af, da Journalistforbundet skrev, at “rigtige medier betaler for indhold til deres hjemmesider”. Jeg er helt med på, at Journalistforbundet skal kæmpe for, at medlemmer får penge for deres arbejde. Men når forbundet på den måde afskærer ekstrabladet.dk for at være et rigtigt medie  – og mig for at kalde denne blog et medie, bliver tonen unødvendig gammeldags og træls.

Anyways, debatter om ophavsrettigheder er et af de steder, hvor konflikten er allermest present.

Nu på print

Og nu vi er ved der, hvor det digitale møder det analoge, så er jeg begyndt at udkomme på print. Jeg skriver fremover for Ekstra Bladets lørdagsmagasin Ekstra. Det handler både om internet og videnskab. Så husk at finde Ekstra Bladet i en kiosk nær dig om lørdagen.

De næste par dage er jeg at finde på Roskilde Festival, hvor jeg igen i år blogger om digitale ting og sager på festivalen. Glæd dig til at blive klogere på kollektive mobilspil, opladere og meget mere.

Læs i øvrigt også

Lars’ indlæg Journalistforbundet må forstå, at alle er fotografer nu

Tagged: , ,
  • Ved du hvad, Astrid Maria, Vi er sgu med dig hele vejen – også selvom du skifter til engelsk . En blogpost i ny og næ – det vil være rart. Også fra Swingin’ London.

    Btw: tillykke med optagelsen på studiet i London. Nu må vi blot håbe på, at du vil fortsætte med at berige dansk presse og debat om medierne.

    God sommer.

    • Astrid Maria Bigoni

      Tak!

Kontakt mig!

Send mig en mail, eller ring! Jeg glæder mig til at høre fra dig.