27. september 2012 Astrid Maria Bigoni

Brug ørerne – lytteoplevelser på nettet | Ekstras Guide & Gadgets

Bragt første gang i Ekstra Bladets lørdagsmagasin Ekstra 18. august 2012

På internettet bruger du altid dine øjne til at guide dig rundt. Men der er også masser af lydoplevelser i den digitale verden. Så hvad med at give øjnene et hvil og i stedet lytte dig frem til anderledes oplevelser.

Garanti for regnvejr

Savner du allerede nu den danske sommer, er der hjælp at hente på rainymood.com. Her er du garanteret regnvejr – også når det sner udenfor.

Lær havens fugle at kende

Kan du ikke genkende en solsort fra en allike? Hvis det at kende en fugl på sangen, ikke var barnelærdom for dig, er der hjælp at hente. Den lille og ret hyggelige app Havens fugle er en quiz, hvor du lærer at genkende en række danske fugle. Den er nem at bruge og det er ret underholdende. App’en fås kun til iPhone.

Katten spinder dig i søvn

Det er forskellige lyde, der får os til at slappe af. For nogle er det lyden af en kat, der spinder. Mens for andre er det lyden af en tibetansk syngeskål. Lige meget hvilken lyd, der kan få dig til at slappe af, kan du sikkert finde den i White Noise-app’en. App’en kan også times, så du hører afstressende junglelyde i den tid, det tager dig at falde i søvn. App’en koster 12 kroner og fås til iPhone, Android og Blackberry.

Museum for truede lyde

Savner du lyden af en skrivemaskine, en laserprinter eller måske lyden af modemmet, der ringer op og skaber forbindelse til internettet. Brendan Chilcutt har på savethesounds.info skabt et museum for truede lyde. Her kan du klikke dig igennem forskellige teknologiske lyde fra de seneste 40 år.

Lav tekst til musik

Det kræver ikke de store kompositoriske evner at komponere på P22 Music Text Composition Generator. Du skriver en tekst og sitet genererer en melodi ud fra det. Resultatet kan du både downloade som en musikfil og som et nodeark.

Dine venner bliver til musik

beatonica.com kan du omdanne dem, du følger på Twitter til musik – eller det, der ligner. Du logger ind med din Twitterkonto, og kan selv bestemme, hvem af dem, du følger, du vil høre lyden af, og hvor hurtig melodien skal være.

Indsaml lyd på din smartphone

Skulle du nu have fået mod på at skabe din egen lydsamling, så er der flere muligheder. Audioboo er lille tjeneste, der lader dig lydblogge på din smartphone. Du kan også følge andre lydbloggere. Om du vil lave radioshow, optage lyden af dine børns leg eller af fuglene i haven, er helt op til dig. Audioboo fås til iPhone, Android og Nokiatelefoner.

Vis din lydsamling frem

Rækker ambitionerne ud over telefonens evner, så allier dig med Audacity og Soundcloud. Audacity er et gratis lydredigeringsprogram, hvor du selv kan sammensætte din optagede lyd på computeren. På soundcloud.com kan du uploade og fremvise dine optagelser. Soundcloud er nemt at bruge og det foretrukne værktøj for musikere.

Tagged: , , , , , , , , , , , , ,

Kontakt mig!

Send mig en mail, eller ring! Jeg glæder mig til at høre fra dig.