14. september 2012 Astrid Maria Bigoni

Driverliv på nettet – Ekstras Guide & Gadgets

Bragt første gang i Ekstra Bladets lørdagsmagasin Ekstra 4. august 2012

Den danske sommer kan være besværlig dame, så hvis driverlivet, der hører sommeren til, skal foregå indendørs, er internettet en guldgrube af muligheder for at spilde tiden. Så hvad enten du foretrækker at lade tiden passere med kulturelle oplevelser, med spil eller blive underholdt med tåkrummende familiefotografier, er der her garanti for tidsfordriv.

Gå på kunstmuseum

Statens Museum for Kunst og Ny Carlsberg Glyptotek er eneste to danske museer, der er med i Google Art Project. På regnvejrsdage, hvor dynen lokker, kan du gå på opdagelse i kunstskatte fra de to danske museer og fra 150 andre udstillingssteder verden over. Der er mulighed for at gå rundt i udvalgte museer med Google Street View og du kan også sammensætte din egen kunstsamling.

Nyheder med et tvist

Leder du efter sjove og sensationelle historier, er fark.com svaret. Brugerne af fark.com indsender forslag til nyheder og skøre historier, som Fark udvælger og viderebringer. Du finder eksempelvis historierne ” Teen on LSD picks fight with mailbox” og ”The twenty-five greatest representations of why food on a stick is just awesome” på fark.com.

Tåkrummende billeder

Alle kan have dårlige hårdage, men på awkwardfamilyphotos.com er dårlige hårdage en dyd. I flere år har brugere indsendt billeder af de allermest kiksede familiefotografier. De allerværste outfits fra 1980’erne, ufattelige mængder hårspray og grimme hjemmestrikkede sweatere til at alle medlemmer af familien, kan få latteren til at rulle.

En tur i Yosemite

Skal det indendørs driverliv have en smule med verden udenfor at gøre, så tag turen med Google Street View i nationalpark. Fra juli kan man nu få 360 graders panorama-udsigt fra fem nationalparker i Californien. Det er blandt andre Yosemite, Death Valley og Redwood National Park. Med Google Street View kan du i sidstnævnte se de højeste træer i verden – helt uden ondt i nakken.

Glacier Point, Yosemite National Park

Daylight Pass Road, Californien.


Vis stort kort

Tegn tændstiksmænd

Det er rart at koble hjernen fra ind i mellem. På drawastickman.com kan du koble af, samtidig med at du er kreativ. Hjemmesiden hjælper dig med at lave en sjov historie ud fra den tændstikmand, du starter med at tegne. Der er to underholdende historier at vælge i mellem, og du bliver hele tiden bedt om at tegne nye ting, der kan hjælpe din tændstiksmand. Tiden går med garanti hurtigere imens, du tegner.

Andre folks hemmeligheder

Postsecret.com lader brugerne indsende postkort – ja dem man får med posten – med deres inderste hemmeligheder. Det er giver et kunstfærdigt site fyldt med fine og flotte postkort og hemmeligheder om familien, om løgn og de skamfulde historier, eksempelvis om at tage i biograften i stedet for at tage til en vens bryllup.

Spil som dengang i 1980’erne

Donkey Kong, Tetris, Space Invaders, eller måske Pac Man? På Tripletsandus.com finder du alt hvad hjertet kan begære inden for Arcade games fra 1980’erne. Nogle spil er i Flash, andre i Java. Og med nogle spil, kan du vælge om du vil spille spillet online eller downloade det.

Tagged: , , , , , , , , ,

Kontakt mig!

Send mig en mail, eller ring! Jeg glæder mig til at høre fra dig.