4. oktober 2014 Astrid Maria Bigoni

Skriv ligestillingen ind i Wikipedia

Ind i mellem lykkedes det mig at føre en af mine ideer ud i livet. Det sker desværre ikke så tit, når ideerne bliver større og indbefatter andre mennesker. Så har ideerne en tendens til lige så stille at dø ud i mine tanker.

Sådan gik det heldigvis ikke med ideen om at parre feminister med Wikipedia. Tilbage da jeg skrev speciale på Goldsmiths sidste sommer brugte jeg Wikipedia ret ofte for at danne mig et overblik over feministisk teori. Jeg blev dengang slået over, hvor få artikler, der fandtes på dansk Wikipedia om feminisme og feministiske tænkere. Efter at have været stødt på flere amerikanske Wikipedia-tiltag, hvor feminism var i højsædet, fik jeg ideen til at koble seje og kloge mennesker fra Everyday Sexism Project Danmark med kyndige Wikipedianere.

Jeg tog kontakt til Néné La Beet, som jeg sidste år oplevede tale om samme emne på Geek Girl Meetup. Sammen kontaktede vi Kvinfo for at høre, om de kunne være interesserede i at være medarrangør på et sådant arrangement. Det ville de gerne og i dag løb det af stablen.

DSC_0098 DSC_0103Omkring 25 dukkede op og bidrog ved at starte 5 nye artikler op om blandt andet Lena Dunham og intersektionalitet. Der var en rigtig fin stemning og jeg er ovenud lykkelig for dagens resultater.

En kæmpe tak til Henrik, Ole og Finn fra Wikipedia Danmark for at komme og være med til at dele ud af deres Wikipediakundskaber. Og en ligeså stor tak til Kvinfo for at ville lege med!

Kontakt mig!

Send mig en mail, eller ring! Jeg glæder mig til at høre fra dig.